Het komende weekend van 18 en 19 augustus organiseert APCk, de vliegclub van Malle-Zoersel, haar jaarlijkse fly-in. Veel piloten uit binnen- en buitenland komen dan weer zoals voorheen naar het vliegveld om hun exclusieve toestellen voor te stellen aan het grote publiek.

'We verwachten hierbij veel oldtimers en warbirds zoals o.a. de legendarische Spitfire, de Mustang P51, een T28, Staggerwing, Boeing Stearman, Pitts Special, Bell47', zegt Pascal Kempenaers voorzitter APCK. 'Kortom, vele toestellen die menig kenner of luchtvaart enthousiasteling zullen doen watertanden.

Maar los daarvan ontvangt deze fly-in ook weer een uitzonderlijk grote collectie classic cars. Bij de vorige edities werden telkens verschillende honderden old-timer cars verwelkomd.

De meer dan 15.000 bezoekers van vorig jaar konden ongestoord al deze prachtige collector-items bewonderen en hun trotse eigenaars bevragen over hun passie. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de military re-enacters die met hun collectie legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog een heus militair bivak hebben opgeslagen.

Bezoekers kunnen ook hen vaak aan het werk zien in hun kamp... Ook zij zijn zeer passioneel met hun hobby bezig en tonen vol trots hun prachtig gerestaureerde en onderhouden voertuigen en materialen. Meer dan de moeite waard om te komen bekijken...

Kortom, een onvergetelijk evenement voor de ganse familie. En bovendien met gratis toegang voor iedereen.

Er worden doopvluchten met vliegtuigen en helicopters aangeboden, er zijn volop dranken en hapjes te verkrijgen en... voor de kinderen staat er ook een heus luchtkasteel. Plezier gegarandeerd.' (pp)